luni, 13 ianuarie 2014

Pranzul Taniei....in atmosfera Lovegan


Samba ne-a vizitat, in locul unde acum, ceea ce pot realiza eu ca bucatar prinde viata , o prietena draga, Tania,  care printre altele a trecu sa si manance ceva la noi ....la Lovegan.

La intrebarea vegan gatit sau crud am primit raspunsul crud.....orizontul a ramas deschis....

Am inceput si am pregatit asta pentru ea :




Supa cruda Currly( numita dupa parul unei anumite creatoare de moda de pe meleagurile noastre) are in compozitie lapte de migdale, avocado, castravete, verdeata , alune de padure hidratate si deshidratate
ulei aromat de usturoi. Am servito cu vlastari de ceapa.

...iar pentru felul principal am facut ceva special pentru Tania.....nu va spun ce este daca o intalniti sa va spuna ea ! :) :)



miercuri, 8 ianuarie 2014

Bucataria fara foc V - Ateliere teoretice si practice



An nou si vremuri noi. Dupa un an plin si incarcat cu multe provocari si frumoase realizari, dupa ce am cules roadele mai multor proiecte, unul dintre ele este LOVEGAN, un loc creat impreuna cu frumoasa familie Varzariu si cu ceilalti parteneri ai nostri , aici eu imi hranesc nevoia si setea de creatie in ale gatitului si va invit sa vedeti cum arata ceea ce veti pregati calitativ si la curs.Va invit la cincea intalnire pentru primii pasi in Bucataria fara foc.

Venim si noi in intampinarea primaverii cu ghioceii din bucatarie, acest seminar aduce acum mai bogati vlastari pentru cei care vor sa aprofundeze si sa invete limbajul bucatariei fara foc. Pasii facuti se vor indrepta spre constienta importantei hranei si a rolului sau major in viata noastra, astfel incat asezat pe niste principii solide si cunoastere sa poata sa devina un mijloc de sanatate si bunastare.

Seminarul este structutrat asa incat la sfarsit notiunile si elementele de baza , alaturi de ceea ce este tehnic necesar pentru a le putea aplica sa fie prezente si insusite pentru a putea porni pe drumul gatitului intr-o manierea treaza , constienta si plina de sens.

In cadrul atelierelor veti avea parte de pregatire teoretica, practica, degustare si veti fi implicati in tot procesul de bucatarie.

Este un proiect care se va desfasura pe o perioada de 4 saptamani la sfarsit de saptamana mai exact sambata.


Vom incepe la 16:30 si vom incheia la 21:00 cu o mica pauza dupa primele 2 ore daca va fi cazul.

Structura acestor intalniri este urmatoarea:




1.Omul si hrana ( intalnire interactiva si introductiva in aspectele legate de constitutia omului si hrana)

Cele 7 Gusturi
Temperamentele si hrana
Diferenta dintre pofta si nevoie
Igiena hranirii( aspecte legate de importanta felului cum sunt consumate alimentele)
Compatibilitati intre alimente
Ghidul amestecului alimentelor
Suport scris

In acesta intalnire, vom patrunde in notiuni de baza in bucataria si medicina Hipocratica, elemente de baza in Ayurveda ,Hrana isihasta si elemente de natura psihologica a omului pentru a putea fundamenta o baza de la care mai apoi sa putem construi un mod de hrana potrivit fiecaruia dintre noi.






2. Introducere in bucataria cruda
Alimentele si sursa lor
Hidratarea
Germinarea
Vlastarirea
Deshidratarea
Bauturi
Gustari
Paine si crackersi
Retete
Vom discuta si despre cele necesare pentru a putea sa gatesti crud acasa in materie de ustensile.





3. Un pranz Crud
Cum compunem un pranz
Cum il pregatim
Cum il servim
Retete

Vom pregati impreuna supe, creme si pateuri crude, sushi, paste si alte minunatii de gen.



4.Cofetaria Cruda

Dulciuri
Prajituri( cum pregatim prajituri crude)
Torturi crude ( cum pregatim un tort crud)
Retete

Seminarul va desfasura pe strada Sperantei, Nr. 24 , Ap. 10 Bucuresti

Pentru inscrieri, rezervari si informatii sunati la 0757 353242/0757 309134 Alexandru Bugnariu, pe adresa de bucatarulvegetarian@gmail.com sau alexandru@lovegan.ro

Detalii despre atelier puteti se gasesc atat in locatia restaurantului nostru Lovegan sau pe site-ul Lovegan.ro

Numarul de participanti este de minim 10 maxim 20 persoane pe modul,(4 intalniri).
Locurile sunt limitate va rugam confirmati telefonic inscrierea la curs.

Costurile de participare sunt 380 lei/persoana, includ suport scris, necesarul de ingrediente pentru toate preparatele care se vor lucra si care vor fi degustate, mancate si chiar luate acasa dupa caz.Taxa pentru curs se va achita integral la prima intalnire pentru a putea avea fondurile necesare achizitionarii ingredientelor in vederea prepararii.

Este necesar sa aveti un cutit de bucatarie personal ideal din material ceramic, un suflet si o minte deschisa si bucurie.
Pentru a putea sa va formati o idee legata de ateliere aveti imagini de la cele anterioare aici.

Va asteptam cu drag.