miercuri, 2 ianuarie 2013

Bucataria Cruda - Ateliere Practice




20 ian - 27 ian - 3 feb - 10 feb

Dupa ce in noiembrie am inceput acest proiect si am bucatarit impreuna timp de 4 saptamani in fiecare duminica iata ca vin acum cu o noua invitatie catre voi  sa gatim impreuna…altfel decat sunteti obisnuiti si sa patrundem in tainele bucatariei crude. Alaturi de Restaurantul Omra Elias un loc cald si altfel, care ne gazduieste si prilejuieste acest curs, unde eu Alexandru Bugnariu sau Bucatarul Vegetarian va invit intr-un fel la mine acasa, caci Omra a devenit incet incet o casa a mea unde cu drag va astept.

In aceasta serie de intalniri , vom experimenta cu manutele proprii ce inseamna bucataria altfel decat o stim noi in mod obisnuit. 

Este un proiect care se va desfasura pe o perioada de 4 saptamani la sfarsit de saptamana mai exact duminica.

Vom incepe la 16:00 si vom incheia la 21:30 cu o mica pauza dupa primele 2 ore daca va fi cazul.

Structura acestor intalniri este urmatoarea


1.Omul si hrana ( intalnire interactiva si introductiva in aspectele legate de constitutia omului si hrana)

Cele 7 Gusturi
Temperamentele si hrana
Diferenta dintre pofta si nevoie
Igiena hranirii( aspecte legate de importanta felului cum sunt consumate alimentele)
Compatibilitati intre alimente
Ghidul amestecului alimentelor
Suport scris

In acesta intalnire, vom patrunde in notiuni de baza in Ayurveda ,Hrana isihasta si elemente de natura psihologica a omului pentru a putea fundamenta o baza de la care mai apoi sa putem construi un mod de hrana potrivit fiecaruia dintre noi.




2. Introducere in bucataria cruda
Alimentele si sursa lor
Hidratarea
Germinarea
Vlastarirea
Deshidratarea
Bauturi
Gustari
Paine si crackersi
Retete
Vom discuta si despre cele necesare pentru a putea sa gatesti crud acasa in materie de ustensile.




3. Un pranz Crud
Cum compunem un pranz
Cum il pregatim
Cum il servim
Retete

Vom pregati impreuna supe, creme si pateuri crude, sushi, paste si alte minunatii de gen.




4.Cofetaria Cruda
Dulciuri
Prajituri( cum pregatim prajituri crude)
Torturi crude ( cum pregatim un tort crud)
Retete

Pentru inscrieri, rezervari si informatii sunati la 0757 353242  Alexandru Bugnariu, pe adresa de bucatarulvegetarian@gmail.com sau la restaurant Omra Elias.
Numarul de participanti este de minim 8 maxim 15 persoane pe modul,(4 intalniri).

Costurile de participare sunt 300 lei/persoana, includ suport scris, necesarul de ingrediente pentru toate preparatele care se vor lucra si care vor fi degustate, mancate si chiar luate acasa dupa caz.Taxa pentru curs se va achita integral la prima intalnire pentru a putea avea fondurile necesare achizitionarii ingredientelor in vederea prepararii.
Este necesar sa aveti un cutit de bucatarie personal ideal din material ceramic, un suflet si o minte deschisa si bucurie.
Va asteptam cu drag.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu