joi, 31 ianuarie 2013

Zile de sambata...delicii vegane la sfarsit de saptamana

E ceva vreme de cand n-am mai scris, din motive de facturi diverse si tot asa e ceva vreme de cand nu v-am mai invitat la Omra sambata...retetele de sambata au tot mers chiar daca n-am strigat pe targ in gura mare chiar saptamana de saptamana.

Iata insa ca va invit  sambata sa luati pranzul alturi de noi...si la pranz va astept cu doua preparate calde si proaspete menite sa va puna intreaga fiinta la cale, astfel ca sa va puteti bucura de sfarsitul de saptamana.

Inainte insa de asta, dati-mi voie sa va scriu niste versuri...printre condimente, cutite si alte trebi bucataresti...joia mai trec pe la cenaclu de poezie...un eveniment organizat de Maximiliano Nugnes la Casa Rudolf Steiner Bucuresti....

Echitatie

Scormoneste cu copita
Fornaie pe nari vapai
Freamata zvarlindu-si coama
Cand de fraie strans il tii.

Si asteapta colcaind
Zvagnet ascutit in coaste,
Sa porneasca-nlantuirea 
De flacari si de napasta

Calaretul poarta-n sine
Ascuns arzatorul jar
De-aici firele isi tese
In capastru si in sa.

Taina

Ma-nvesmanteaz-o haina
Bland si tandru invelindu-mi 
trupul.
E sora de-o fiinta cu
norul si cu marea
cu roua si sudoarea.
Firele-i sunt din lina 
curgere nascute
si poarta viata nevazute
In taina curgerii s-ascunde
izvorul izvorului din munte.

...sunt versuri scrise azi...pentru ca hrana omului intreg e de mai multe naturi, eu ma hranesc si asa....
dar  sa nu uitam, dupa versuri sau langa versuri merg, mancarurile care te imbie sa canti, sa scrii, sa visezi...


Supa de mazare verde cu migdale prajite, praz si ulei iute

O supa usoara si delicioasa poate sa fie un pranz usor sau un sfarsit de pranz....caci desi suntem invatati noi sa mancam supele la inceput, ayurvedic vorbind nu e chiar potrivita ;). 

...iar pentru a fi pranzul complet....


Ciuperci mediteraneene in sos cremos cu ierburi provonce si garnisite cu pastai verzi si porumb

Va astept sambata ...pe la Omra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu