miercuri, 24 aprilie 2013

Bucataria Fara Foc - Seminar de initiere practica


11-18-25 Mai - 1 Iunie 


Incep prin a va intreba cand devine bucataria arta?...similar am putea intreba in toate domeniile vietii, chiar si in muzica sau pictura sau sculptura cand se face trecerea de la mestesug la arta... si  ce este nevoie pentru a fi artist nu doar mestesugar?...e o intrebare pe care ii indemn pe bucatarii care inca nu au luat-o in sufletul lor sa o faca si sa o poarte intreaga lor viata fara sa ii dea vrodata un raspuns final....

Arta gustului, arta simtului gustativ, stravechea initiere, acum are alte haine si vorbeste intr-un mod nou omului.
Acest seminar de initiere in Bucataria fara Foc vine sa va deschida usa catre acest atat de nou si totusi stravechi obicei de a te hrani...este prepitagoreic chiar.
Seria de intalniri este gandita asfel ca la sfarsitul acestui seminar, notiunile de baza legate de gatitul fara foc sa va fie insusite si pe langa acestea si suficiente experiente directe cu pregatirile astfel incat sa puteti sa va apropiati de hrana cruda intr-un mod constient, atent si deschis.

In cadrul atelierelor veti avea parte de pregatire teoretica, practica, degustare si veti fi implicati in tot procesul de bucatarie.

Este un proiect care se va desfasura pe o perioada de 4 saptamani la sfarsit de saptamana mai exact sambata.

Vom incepe la 16:00 si vom incheia la 20:30 cu o mica pauza dupa primele 2 ore daca va fi cazul.

Structura acestor intalniri este urmatoarea






1.Omul si hrana ( intalnire interactiva si introductiva in aspectele legate de constitutia omului si hrana)

Cele 7 Gusturi
Temperamentele si hrana
Diferenta dintre pofta si nevoie
Igiena hranirii( aspecte legate de importanta felului cum sunt consumate alimentele)
Compatibilitati intre alimente
Ghidul amestecului alimentelor
Suport scris

In acesta intalnire, vom patrunde in notiuni de baza in Ayurveda ,Hrana isihasta si elemente de natura psihologica a omului pentru a putea fundamenta o baza de la care mai apoi sa putem construi un mod de hrana potrivit fiecaruia dintre noi.










2. Introducere in bucataria cruda
Alimentele si sursa lor
Hidratarea
Germinarea
Vlastarirea
Deshidratarea
Bauturi
Gustari
Paine si crackersi
Retete
Vom discuta si despre cele necesare pentru a putea sa gatesti crud acasa in materie de ustensile.




3. Un pranz Crud
Cum compunem un pranz
Cum il pregatim
Cum il servim
Retete

Vom pregati impreuna supe, creme si pateuri crude, sushi, paste si alte minunatii de gen.




4.Cofetaria Cruda

Dulciuri
Prajituri( cum pregatim prajituri crude)
Torturi crude ( cum pregatim un tort crud)
Retete

Seminarul va avea loc la Casa Rudolf Steiner - Bucuresti, Str. Visinilor nr 17 sect 2( zona Hala Traian)

Pentru inscrieri, rezervari si informatii sunati la 
0757 353242/0757 309134 Alexandru Bugnariu, pe adresa de bucatarulvegetarian@gmail.com 
Numarul de participanti este de minim 10 maxim 20 persoane pe modul,(4 intalniri).

Costurile de participare sunt 350 lei/persoana, includ suport scris, necesarul de ingrediente pentru toate preparatele care se vor lucra si care vor fi degustate, mancate si chiar luate acasa dupa caz.Taxa pentru curs se va achita integral la prima intalnire pentru a putea avea fondurile necesare achizitionarii ingredientelor in vederea prepararii.
Este necesar sa aveti un cutit de bucatarie personal ideal din material ceramic, un suflet si o minte deschisa si bucurie.
Pentru a putea sa va formati o idee legata de ateliere aveti imagini de la cele anterioare aici.

Va asteptam cu drag.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu