duminică, 12 mai 2013

Lubliana...fiica de elfi


Povestea acestui preparat s-a nascut pe fondul unei provocari , aceea de a participa la un concurs...ale carui rezultat si a carui retrospectiva o voi face intr-un alt articol dedicat special, pentru ca are nevoie de un articol special....dar revenind...

Iubesc parfait-urile sunt deserturi extrem de rafinate, cu o delicatete si o savoare aparte cand sunt reusite, sunt niste nobile fiinte nascute din maini inzestrate cu har....
Pentru a le realiza o serie intreagga de procese trebuie cunoscute pentru a putea imbina texturi si cremozitati cu gusturi si compatibilitati astfel incat sa poata sa devina o experienta la fel de unica cum este o piesa de Bach sau de Chopin...sau de ce nu o saritura cu coarda elastica.

Trei tipuri de crema pentru acest preparat, una cu fruct, una onctuoasa si bogata, si una savuroasa si proaspata...


Cea galbena...este o crema de mango cu scortisoara sirop de agave si ghimbir....usor acrisor putin picant si aromat....urmat de un strat de fistic crud pisat marunt cu un strop de agave peste care imbinat cu coaja de lime vine sa faca contrast cu ceea ce aduce ca bogatie untul de cocos batut cu vanilie si sirop de agave.....
pentru ca este o fiica a elfilor acest preparat....n-am putut sa nu-i pun niste Soculina( flori de soc proaspete sacrificate in mojar cu nitica miere)  peste....sa-i scoata personalitatea si mai mult in evidenta.

Un desert usor si proaspat un desert ce striga dupa savurare...!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu