...de ar fi sa-l privim din afara am vedea ca nu-i altcineva decat atat de zapacitul sangvinc...si pentru acest temperament am creat o personificare in gust...facand o branza care sa il fac vizibil....:)
Menestrelul Gutuie - Branza de caju si macadamia maturata 48 de ore cu probiotic la care am adaugat coriandru proaspat, scortisoara , ienibahar, agrise, curcuma si putina sare iar pentru a-l potoli i-am pregatit un sos de mango si gutuie.
Pe drumul sau acest zglobiu de menestrel se intalni cu aprig cavaler....purtat de armasaru-i rosu ca flacara si invesmantat in palpainde flacari s-apropoie arzand de propria-i fiinta Piparus....Cavalerul....Ochii plin de jaratec se inmoaie putin si scurt la vazul imprastiatului de menestrel...in el sta ascunsa forta si intreaga valtoare a vointei si a infaptuirii....el este cel care pune mereu totul in miscare clara si cu tel precis....
Cavalerul Piparus - Branza de caju si macadamia maturata 48 de ore cu probiotic la care am adaugat nucsoara, chilli, cardamom negru, rosii uscate si l-am temperat printr-un sos de verdeturi cu semnite de pin.
Dupa intalnirea celor doi si cateva replici acide s-au decis ca merita sa mearga impreuna la drum mai departe si iata ca la o rascruce de drumuri spre surprinderea lor au dat de o aratare zdrenturoasa care nu stiai daca e om sau jivina.....rapciogos si plin de zdrente tanguindu-se de necazu-i propriu iata ca sade intr-o umila cersetoreasca postura, nimeni altul decat ....cersetorul...si nu orice cersetor....ci
Cersetorul Galbior - Branza de caju si macadamia maturata 48 de ore cu probiotic la care am adaugat masline, mirt, ciuperci salbatice marinate, sare si pe care l-am potolit din urlat cu un sos de cocos cu usturoi si cimbru.
Desi Piparus l-a altoit de vro doua ori pe spinare iar Gutuie i-a ras in nas batjocoritor n-au avut ce face si l-au luat cu ei...in drumul lor prin lume....N-a trecut mult ca iata au ajuns din urma un rotofei si bland boier ce mergea mancand cu pofta dintr-o straita o gutuie galbena asezonata cu un iute ardei.....si le manca asa de-ti cerseau ochii dupa ele....vazandu-i pe cei trei ii chema sa poposeasca si sa-si traga sufletul langa dansu la umbra unui nuc ratacit...ca tocmai ce merse mai bine de un sfert de ceas si se cerea hodina....
Boierul Pruna - Branza de caju si macadamia maturata 48 de ore cu probiotic la care am adaugat prune deshidratate, fistic, vanilie, tonka, piper sichuan, marar si l-am pus in miscare cu un sos de lime si portocala.
Domneste un sentiment comun si mi-ar placea sa vad pusa piesa pe scena cu acesti minunati menestreli,asa cum William Shakespeare a facut-o.Frumoasa poveste.....
RăspundețiȘtergere:)...daca povestile au gust...si gustul naste povesti :)
Ștergere