luni, 13 mai 2013

Patru Calatori....




Trecea pe drum odata un trubadur...un menestrel cum altul nu-i umplut de nebunie si de glume cu caru, ce-si incanta mereu si mereu tovarasii de drum, de bautura, de ras si chiar si de necaz....facand din toate pan' la lacrimi haz....Gutuie al sau nume...un bland si dulce si pufos dar nestatornic si greu de oprit din valvartejul sau ametitor...vrajitoresc....
...de ar fi sa-l privim din afara am vedea ca nu-i altcineva decat atat de zapacitul sangvinc...si pentru acest temperament am creat o personificare in gust...facand o branza care sa il fac vizibil....:)

Menestrelul Gutuie - Branza de caju si macadamia maturata 48 de ore cu probiotic la care am adaugat coriandru proaspat, scortisoara , ienibahar, agrise, curcuma si putina sare iar pentru a-l potoli i-am pregatit un sos de mango si gutuie.

Pe drumul sau acest zglobiu de menestrel se intalni cu aprig cavaler....purtat de armasaru-i rosu ca flacara si invesmantat in palpainde flacari s-apropoie arzand de propria-i fiinta Piparus....Cavalerul....Ochii plin de jaratec se inmoaie putin si scurt la vazul imprastiatului de menestrel...in el sta ascunsa forta si intreaga valtoare a vointei si a infaptuirii....el este cel care pune mereu totul in miscare clara si cu tel precis....

Cavalerul Piparus - Branza de caju si macadamia maturata 48 de ore cu probiotic la care am adaugat nucsoara, chilli, cardamom negru, rosii uscate si l-am temperat printr-un sos de verdeturi cu semnite de pin.

Dupa intalnirea celor doi si cateva replici acide s-au decis ca merita sa mearga impreuna la drum mai departe si iata ca la o rascruce de drumuri spre surprinderea lor au dat de o aratare zdrenturoasa care nu stiai daca e om sau jivina.....rapciogos si plin de zdrente tanguindu-se de necazu-i propriu iata ca sade intr-o umila cersetoreasca postura, nimeni altul decat ....cersetorul...si nu orice cersetor....ci

Cersetorul Galbior - Branza de caju si macadamia maturata 48 de ore cu probiotic la care am adaugat  masline, mirt, ciuperci salbatice marinate, sare si pe care l-am potolit din urlat cu un sos de cocos cu usturoi si cimbru.

Desi Piparus l-a altoit de vro doua ori pe spinare iar Gutuie i-a ras in nas batjocoritor n-au avut ce face si l-au luat cu ei...in drumul lor prin lume....N-a trecut mult ca iata au ajuns din urma un rotofei si bland boier ce mergea mancand cu pofta dintr-o straita o gutuie galbena asezonata cu un iute ardei.....si le manca asa de-ti cerseau ochii dupa ele....vazandu-i pe cei trei ii chema sa poposeasca si sa-si traga sufletul langa dansu la umbra unui nuc ratacit...ca tocmai ce merse mai bine de un sfert de ceas si se cerea hodina....

Boierul Pruna - Branza de caju si macadamia maturata 48 de ore cu probiotic la care am adaugat prune deshidratate, fistic, vanilie, tonka, piper sichuan, marar si l-am pus in miscare cu un sos de lime si portocala.


2 comentarii:

  1. Domneste un sentiment comun si mi-ar placea sa vad pusa piesa pe scena cu acesti minunati menestreli,asa cum William Shakespeare a facut-o.Frumoasa poveste.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)...daca povestile au gust...si gustul naste povesti :)

      Ștergere