joi, 30 august 2012

Cartofi cu pesto si ou


Cartofii noi sunt una din cele mai apreciate, de catre mine, aparitii ale fiecarui inceput de vara. E drept ca vara se apropie de sfarsit acum dar inca mai puteti da de ei daca rascoliti bine pietele si daca ii gasiti luati circa 2 kg si pregatitii astfel:

Fierbeti cartofii cam atat incat sa intre furculita in ei dar sa nu se zdrobeasca si nu-i curatati de coaja ci doar ii spalati foarte bine. Apoi ii lasati sa se raceasca si ii taiati cum se vede in imagine.

Pentru pesto aveti nevoie de:
2 leg busuioc
1 legatura patrunjel
50 seminte de pin
100 ml ulei masline
2-3 catei de usturoi

Tocati verdeturile marunt adaugati usturoiul si semintele de pin si cu un blender de mana mixati pana obtineti o pasta verde si omogena, puneti putina sare si adaugati uleiul de masline.

Pentru ou luati un vas mic cu circa o cana de apa, il pueti pe foc si cand apa aproape fierbe stoarceti jumatate de lamaie. apoi spargeti oul ca si pentru ochiuri insa cu grija sa nu se imprastie si la foc mic pregatiti acest ou fara insa a deveni tare.

Intre timp intr-o tigaie topiti niste grasime de palmier sau de cocos si adaugati cartofii la rumenit, cand sunt gata rosiori pe margini turnati cu pesto peste ei din belsug si puneti asezati oul cand ii luati de pe foc.

sa aveti pofta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu