marți, 12 februarie 2013

Mersul printre mirodenii...retrospectiva de atelier

Iata cum s-au scurs 4 duminici...pline de frumoase realizari si pline de entuziasm. S-au adunat sub palaria bucataritului sa poata cunoaste aceasta darnica zeita mai multe spirite pline de nazuinta si impuls ...
Oameni frumosi si care au facut acest curs alaturi de noi si prin prisma carora iata am avut sansa sa impartasim din experienta, cunostinte, greseli si alte atat de multe astfel de daruri al muncii in bucatarie.

N-au fost orice fel de oameni, au fost niste oameni aparte , care au adus in fiecare duminica un entuziasm si o dedicatie si o implicare admirabila, oameni vii si plini de o dorinta curata de a cunoaste si de a descoperii si dezvolta...mersul printre mirodenii alaturi de voi a fost o bucurie.


"Joaca" printre ingrediente este nimic altceva decat o trezire si o cunoastere a lor, imbinate cu tehnicile de lucru si cu procesele necesare pentru a putea gati crud, au facut ca aceste intalniri sa fie o adevarata explorare.

M-am simtit onorat sa am alaturi astfel de oameni ca voi dragi mei " cursanti" ;) si pentru asta am sa va multumesc inca odata si cu prilejul acestei retrospective de atelier fiecaruia in dintre voi, cei care mi-ati devenit mai mult decat cursanti...mi-ati devenit prieteni :


Diana, Dana, Bella, Fabian, Bob( Aurel), Laura, Daniel, Dalila, Dragos, Paula, Cristina, Andra, Andreea,Oana, Silviu.

Ne-am pornit la drum cunoscand omul cu temperamentele sale, simturile sale, structurile sale si-am tot mers printre mirodenii si procese de bucatarit am trecut pe la dezvoltarea si dezbaterea lor si apoi la ustensile necesar si aparatura astfel incat sa putem sa ne apucam de bucatarit fara griji.




....Am continuat apoi cu bauturi, sucuri verzi, bauturi cremoase( smoothie-uri), biscutiti si crackersi si ape limezi...








....si nu ne-am oprit aici!...am continuat cu acelasi entuziasm sa facem branzeturi ( din seminte dar fermentate cu probiotice si toate cele ) am discutat procesele lor si le-am gustat din plin. Au urmat smantana si cremele de branza, pateurile si degustatul lor cu crackersi uscati intre timp.












...incheierea ...a fost dulce...cu inghetata si tarta de fructe, budinca de chia si bombonele delicioase( fara doar si poate)  si pentru ca, daca s-a sfarsit nu s-a sfarsit de tot am ramas intelesi sa ne revedem lunar intr-un cadru deschis si sa impartasim rezultatele noastre in ale bucataritului. Odata pe luna pentru a continua ceva ce de altfel ne pasioneaza ...Bucataria Cruda.

Inca odata ma inclin cu respectul cuvenit in fata voastra oameni dragi si va multumesc.

Este musai sa aduc multumiri unei persoane foarte speciale pe al carei devotament dedicatie si sprijin s-a infaptuit munca nevazuta din spatele pregatirilor pentru acest curs, cu necesarul si cu calitatea ingredientelor obtinute cu truda din surse ecologice si locale ceea ce a facut ca procesul sa fie benefic si la nivel de sprijin reciproc.Multumesc TATIANA.(furnica atomica)

Multumesc oamenilor care stau in spatele initiativei de la BIODUMBRAVA, echipei TOTUL DESPRE RAWLigiei Pop pentru faptul ca a ales sa ne promoveze voluntar evenimentul ii multumim, si mai ales d-nei Mihaela Stanca si restaurantului OMRA pentru gazduire si sprijin.

Pofta sa va fie slujbasul nevoii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu