vineri, 6 februarie 2015

Casa Diridindin

Scoici mari fierte aldente sunt canapelele unei case in care se joaca dulcele cu acrul si cu iutele alaturi sta saratul si da structura, se pune si usor amarui ....intraga paleta a sufletescului omenesc se arata si se dezvaluie. Eu visez la o casa si in mod efectiv care va fi a mea si va reunii poezia, muzica, bucataria, mestesugul , pedagogia, pictura , teatrul , euritmia, stiintele ...acest loc e un loc unde oamenii vin si pun intrebari , cauta intelesuri , invata despre ei , impartasesc.

Am facut pasi mari anul trecut spre o astfel de casa, la nivel sufletesc si incet acolo ne indreptam cu tihna, ritm si rabdare si munca.
Va invit sa cantati cu simtul gustului aceasta melodie si sa va imaginati si voi o casa pentru voi asa cum o simtiti , asa incat sa va cuprinda in ea toate idealurile, nazuintele si faptele.


O astfel de casa a devenit Centru Cultural EPHES , un loc unde deja infaptuim cele ce ne stau inainte ca ideal si ne intalnim pentru teatru , ne intalnim pentru bucatarit , pentru cunoasterea omului, pentru dezvoltarea copiilor si pentru educatie...

Preparatul are in compozitie:
Conchiligioni din grau dur
Dovlecel
Dovleac
Nuca pecan
Rosii deshidratate
Smochine
Agrise
Vlastari de praz si rucola
Ulei aromat cu boia afumata
Sare 
piper
Ienibahar
Pesto verde
Alune de padure

Pastele se fierb aldente, dovleacul, dovlecelul , prazul, smochinele, agrisele, se rumenesc la tigaie cu putin ulei de usturoi, le adaugam sarea si piperul apoi le punem in scoici si le asezam pe sosul de rosii cu ienibahar si cilli.
Din ruccola si vlastari facem un bulgaras de verdeata in jurul caruia asezam scoicile mari.
Mancand aceste scoici ascultati acest atat graitor cantec:














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu