vineri, 6 februarie 2015



Saptmana asta vom dezvalui ceva ce vine dintr-o lume care azi mai este cunoscuta in putine cercuri desi sunt inca unele popoare scandinave care inca au foarte clara constienta ei. Lumea fiintelor elementale este ceva ce azi il intalnim in desenele pentru copii sau in basme, dar fiintele elementale sunt niste cetateni ai acestui pamant la fel cum suntem si noi doar ca au alte mijloace de a se manifesta.

Cum poate omul sa recapete vederea si cunoasterea sa le poata readuce in constienta sa este o cu totul alata poveste, din partea acestor fiinte ne-au ramas lucruri in timp , unele scrise si concrete altele sub forma de dispozitii impregnate in anumite zone.

O astfel de mostenire este Gnomicum Magnum ( Marele Gnomicar ) o carte care foarte putin au reusit sa o citeasca iar cei care au pus ochii pe ea sunt detinatori unor abilitati de a intelege ce spun Gnomii si Pitici si care le este limbajul.

Saptamana asta vom povesti in gust o taina din aceasta carte a sufletului omului scufundat in lumea piticilor. Gnomicum este un preparat ce vine sa dezvaluie lumea nevazuta a piticilor.

Vedeti voi piticii in functie de locul in care traiesc au alte infatisari si alte caracteristici specifice, calitati diferite si se ocupa de lucruri diferite si unii sunt ursuzi alti grasuni si veseli dar toti absolut toti sunt buclucasi si pisicheri. Fac haz de oricine le pica in cale caci inteligenta lor este agera si mult mai profunda decat va puteti imagina.

Va invit sa descoperiti aurul piticilor ascuns in gusturi caci ei sunt responsabili pentru comorile pamantului culese din stele. Si pentru ca inca e vremea in care in adancuri ei fauresc nestematele viitoarei naturi le dedic lor acest preparat. Gnomicum.



Ingrediente : 
Patul de legume este realizat din :
 Morcov, pastranac si patrunjel radacina - se fierb aldente dupa care se rumenesc usor pe tigaie cu chilli, rosmarin, sare si pipe fara ulei, se adauga la sfarsit doar pentru aroma usor ulei de usturoi cand se iau de pe foc

Ciuperci champignon
Shitake
Pleurotus
Urechi de lemn
Inele de praz
Spanac
Smantana de orez
Sare
Usturoi

Se taie ciupercile si se rumenesc cu ulei de cocos  pana devin aurii, adaugam apoi usturoi ras, praz si spanac invartind din incheietura mainii de cateva ori tigaia si apoi presaram nitica sare si un praf de piepr punem smantana de orez si putin stoc de legume cat sa capete cremozitate.

Il asezam peste patul din radacinoasae exact cum vedeti in imagine si il garnisim cu ultimele detalii.

Pure de sfecal cu ghimbir si chimion alaturi de pesto verde si alune hidratate si deshidratate pentru textura si gust padurean. Acestora le punem alaturi niste vlastari de praz. Va invit sa pasiti in lumea imaginatiei si sa-i cunoasteti pe Gnomi.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu