sâmbătă, 15 septembrie 2012

Hrana vie



Avem un minuat organism capabil de multe si foarte util ( daca nu vi se pare asa e bine sa va mai ganditi ) dar care inainte de toate trebuie cunoscut inteles si apoi tratat cum se cuvine.
Notiuniea de respect de sine este un adevar viu in momentul in care se transpune in fiecare zi in toate actiunile pe care le faci cu tine si prin tine pentru ceilalti din care se simte si se transmite un flux de dezvoltare si crestere potrivit cu tine si cu ceilalti.

Am postat sa postez mai multe articole legate de Ayurveda unde insasi alimentatia este privita ca un medicament pe care omul il ia permanent pentru a se mentine in perfecta stare de echilibru ...De curand am avut o discutie cu cineva pe tema ayurveda si am descoperit ceva ce imi scapase din vedere....ceva extraordinar as spun...Ayurveda este mai mult decat un mod de alimentatie, mai mult decat o medicina, mai mult decat o stiinta, este o CALE SPRE DIVINITATE.

O cale care are aceleasi caracteristici si aplicatii pentru trup precum Tantra.
Daca aruncati o mica privire asupra tuturor cailor de descoperire si revelare a Spiritual-Sufletescului veti fi foarte surprinsi sa vedeti ca fiecare cale are o stransa legatura si cu o anumita orientare alimentara si ca daca facem o suprapunere ale acestor reguli regasite in diversele curente spirituale vom gasi minunatia de ayurveda aplicata mai mult sau mai putin in toate ...

Astfel in Zen calugarul care este insarcinat cu bucataria are un statut special insasi pregatirea hranei pentru acesta este modul sau de meditatie ...
In isihasm exista o stransa legatura intre felul in care hrana este oferita atat trupului cat si spiritului pentru a putea crea aceea stare de comuniune ptrintr-o echilibrare profunda a intregii fiinte de la fizic la mental emotional .
Yoghini sunt adepti Ayurvedei ca mod de viata si asta este regasita in practica yoga ca o sectiune complexa si de care orice practicant serios are de isi insusit prin transformari interioare si acest mod de hrana.


In sine acest mod de viata a devenit tot mai prezent, oamenii chiar si fara a lega neaparat de spiritualitate hrana , datorita faptului ca vremurile prin care trecem sunt de asa natura au simit nevoia de schimbare, nevoie care la multi a plecat de la propriul corp si propiea sanatate si de la faptul ca au inceput sa devina constienti de cat este de important ce faci cu tine inclusiv fizic.

Este drept ca daca exista si o cale de a hrani si celelalte parti ale fiintei umane , suflet - spirit,
atunci in sine acest proces de hranire fizica capata putin alte nuante, insa este foarte important ca aceste schimbari se petrec ...sunt semne clare ca intreaga umanitate "in aceasta Criza " in care se afla a ajuns pentru ca e cazul unei transformari, transformare care se intampla si care are inca multe de adus.

Revenind la alimentatie, este foarte important ca hrana introdusa in organism sa creeze un mediu alcalin , exista foarte multe alimente care au proprietatea asta si care sunt extrem de pline de toate acele elemente de care avem nevoie pentru a putea vietiui intr-o stare fizica alcalina.

De ce alcalin?Pentru ca structurile corpului nostru sunt asfel construite pentru a functiona optim in conditii alcaline sau bazice, nu este o afirmatie fara fundament, exista suficiente studii pe parte de alimentatie realizate pentru a va putea convinge daca e cazul de importanta acestui aspect,
pentru mine a fost suficienta sa intalnesc Ayurveda este complet integrat tot ceea ce aveam nevoie aici insa mai sunt si bucatele din alte parti care au adus completari la aceasta medicina-hrana. Evit dogmatismele si mai ales fanatismul ceea ce mi se potriveste se simte si apare de la sine, asa s-a intamplat si cu acest tip de alimentatie si cu ce alimente nu mi se potrivesc din cadrul acesteia si cu raportul de hrana gatita , hrana cruda.O structura preponderent acida creaza mari probleme, la nivel fizic genereaza reactii in sistem digestiv, influenteaza ritmul caridio-respirator, provoaca dezechilibre hormonale, probleme cu pielea, lipsa de vitalitate, slabeste considerabil sistemul imunitar si lista poate sa continue fara sa intru in detalii si date complexe legate de asta , cei care au nevoie de confirmari si date sunt liberi sa investigheze si sa ma contrazica daca au cu ce:).



Orice criza este un semn de schimbare, vine ca o necesitate intrinseca schimbarii, e un catalizator care nu face altceva decat sa accelereze ceea ce s-a acumulat pana acum trecand totul la un nou nivel.
Pas cu pas se fac schimbarile,ritmic au cel mai puternic impact si daca este luat in serios ritmul si nevoia lui atunci hrana intra si ea in categoria actiunilor de zi cu zi care au nevoie de un ritm si de o cunoastere sanatoasa pentru a putea sa-si dezvaluie toate darurile pe care le putem castiga daca invatam sa pasim pe carari neumblate sau uitate care sunt pline ochi de tot ceea ce avem nevoie sa putem sa ne cunoaste.

Hrana....cu cat mai cruda si mai vie cu atat mai aproape de adevarata sa menire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu