joi, 13 septembrie 2012

Zucchini Salsa

O reteta simpla, gatita, dar foarte gustoasa care poate fi folosita in multe moduri si combinatii, de la paste la painici crude deshidratate sau orez fiert, paste de orez, cus-cus, e compatibila cu o varietate destul de larga de garnituri si poate insoti multe feluri de mancare.




Aveti nevoie de :

  • 2 dovlecei 
  • 1 mana de busuioc proaspat
  • 1 mana de coriandru( preferabil proasapt daca nu boabe)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 - 2 ardei verzi copti
  • 1/4 cana ulei masline
  • 1/2 lamaie( sau lime e si mai buna ) 
  • sare si piper

De munca nu-i foarte mult, spalati dovlecelul taiati rondele destul de groase si dupa ce il stropiti cu ulei de masline sare si piper il bagati la cuptor intr-o tava pana incepe sa isi schimbe verdele a doua oara culoarea( sunt 3 faze de verde ale unei legume daca va uitati in timp ce gatiti o sa le descoperiti), asta dureaza cam 30-45 de minute. intre timp coaceti ardeii tocati marunt busuiocul si coriandrul zdrobiti usturoiul stoarceti lamaia si le asezati toate intr-un bol.

Scoateti dovleceii de la cuptor ii lasati sa se domoleasca din focul lor pana puteti sa-i zdrobiti cu un zdrobitor de mana si dupa ce faceti operatiunea Strivirea :_: amestecati in bolul cu ingrediente toate la un loc pana obtineti o pasta care nu este foarte fina neaparat, are si bucati si textura si o potriviti de sare si de piper si o savurati in diverse combinatii cum v-am spus la inceput ;) .

Uleiuri aromate pentru a imbraca acest preparat: uleiul de menta, ulei de ghimbir si uleiul cu mirodenii.

Pofta sa va fie slujbasul nevoii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu