vineri, 14 septembrie 2012

Ramas bun Verii...bun venit Domnitei Toamna

Se simte deja bine in aer schimbarea, Vara s-a daruit pe sine cu totul si acum se pregateste sa-i faca loc Toamnei...pentru ca e bine sa platesti in fapta tribut fiecarui anotimp iata o ultima salata de vara pentru cei inca nostalgici dupa ea si dupa frumusetea si plenitudinea ei ...

Salata de castraveti cu menta proaspata si ceapa


  • 2 castraveti sanatosi
  • 1 praf de sare
  • 1/2 ceapa rosie medie( taiata cubulete) 
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-1/2 lingurite miere 
  • 1 praf de piper proaspat macinat
  • 1 legatura mica menta proaspata tocata
Taiati castravetii dupa bunul plac si ceapa , amestecati impreuna cu menta tocata si adaugati apoi sarea mierea piperul si uleiul de masline si bucurati-va de prospetimea acestei salate varatice.
Spuneti bunvenit Toamnei cu un... 
Dal de linte rosie


Aveti nevoie de : 

   2 cani de apa
1 1/2 cani de linte rosie 
1 ceapa medie tocata marunt

2 rosii mari
   1 radacina mica de ghimbir
5 catei de usturoi
3 linguri de ulei
1 1/2 chimen macinat
1/2 lingurite de  turmeric
1 lingurita de  paprika
1/2 lingurita de sare
 1 lamaie stoarsa


Puneti lintea la inmuiat macar vro 1 ora inainte de a pregati acest dal . Tocati ceapa marunt si cu uleiul incins rumeniti bine ceapa adaugati lintea si cele 2 cani de apa si pe foc mediu lasati sa fiarba, cand lintea va spune ca s-a fiert( daca e cazul mai adugati putina apa). Taiati rosiile cuburi mari si adaugati in cratita, zdrobiti usturoiul , radeti ghimbirul adaugati-le toate peste lintea clocotinda si trageti de pe foc. Puneti restul de condimente si zeama de lamaie si lasati sa se domoleasca, tocati intre timp niste verdeturi( patrunjel sau coriandru proaspat) si presarati cu incredere peste.
Este o mancare care merge superb cu un orez indian aromat...a carui reteta in alta zi.

Pofta sa va fie slujbasul nevoii dragilor.

2 comentarii:

  1. Suna bine si retetele arata delicios, insa ca si sfat, mai bine se caleste ceapa in apa cu ulei decat sa fie prajita in ulei incins. In felul acesta sistemul digestiv sufera mai putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Ligia ,
      :) multam de aprecieri si mai ales multam de observatie, trebuie sa mentionez ca de fapt ceapa sau fundul cratitei trebuie doar stropita cu ulei aromat si asta nu inseamna o cantitate mare de ulei in care se caleste ceapa. Oricum multumesc pentru sfat.

      Ștergere