sâmbătă, 13 octombrie 2012

Sambata...liniste,toamna si ploaie...

Dincolo de atmosfera atat de tomnatica, oamenii se intalnesc in anumite locuri sa guste ceva aparte...si azi au avut parte de o tarta din cartofi, poate o veti numi placinta dar e ceva mai mult de atat...cei care azi au trecut pragul restaurantului Omra, au avut parte de aceasta tarta....


Reteta nu-i foarte complicata, dimpotriva...e chiar foarte usor de realizat.
Aveti nevoie de :

6-8 cartofi medii
1 buc praz
o mana de spanac
o andiva mica
tofu afumat vro 40 grame
rozmarin
cimbru
2 catei de usturoi
putina sare
5 oua

Fierbeti cartofii in coaja, dar nu ii scofalciti cu fiertul, sa fie inca fermi si vigurosi, ii curatati frumos de coaja si ii taiati cum va cade bine intr-o forma rotunda de tarta( ar fi ideali cartofii noi dar cum nu sunt disponibili in aceasta perioada va trebui sa va descurcati cu ceea ce avem la dispozitie). Taiati si prazul inele, rupeti spanacul( spalat in prealabil) si il asezati peste cartofi, faceti la fel si cu frunzele de andiva , taiati tofu cubulete si il presarati peste cartofi si spanac. Bateti ouale cu putina sare, piper si usturoiul ras, adaugati aici rozmarinul si turnati frumos si uniform peste toate celalte ingrediente. Intre timp cuptorul sa se tot incinga la vro 180 C si le dati la cuptor pana cand simtiti ca miroase imbietor de copt si are o crusta frumoasa si rumena deasupra. Eu l-am servit azi cu felii de rosii trase la gratar si ulei aromat de ghimbir asezonate la sfarsit cu un pesto din busuioc si patrunjel.

Ehhhh....nu ca spun daca e buna sau nu asta imi spuneti voi daca incercati reteta.

Si pentru a nu lasa partea de dulciuri neglijata iata ca la Omra mai gasiti o "gaselnita" incropita de maini dibace manate de un suflet de bucatar vegetarian.....Cheseecake crud (Raw)...cu lavanda...



Este servita cu un sos de portocale si cardamon si reteta asta nu o pot impartasi decat daca treceti voi pe la Omra si o vedeti, o gustati si descoperiti care ii sunt ingredientele ....


4 comentarii:

  1. partea de sus a tartei ce este? din ce este obtinuta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este felul in care creste si se coace oul.Este o reteta ovo-lacto vegetariana. ;)

      Ștergere
    2. pai parca din cate am citit este o reteta cruda,faceam referire la prajiturica cu lavanda

      Ștergere
    3. Pardon atunci da este branzica de caju cea care compune partea de sus, :P am inteles eu pe dos.

      Ștergere